15 września spotkaliśmy się we wspólnym gronie BLUbowiczów, by razem poczuć magię Świąt Bożego Narodzenia. Dzieliliśmy się opłatkiem, śpiewaliśmy wspólnie kolędy, degustowaliśmy potrawy wigilijne i próbowaliśmy świątecznego grzańca. Potem zaś był czas na konkursy i zabawy: sprawdzaliśmy spostrzegawczość naszych BLUbowiczów (np. pytaniem: Ile kalorii można spalić na naszych schodach; czy: ile foteli znajduje się na blubowej recepcji), ich znajomość historii BLU (np. Kiedy powstało BLU?), testowaliśmy takie umiejętności jak: koordynację ruchową, szybkość, wytrzymałość, umiejętność pracy w zespole. Na koniec zaś zostawiliśmy zadania na kreatywność i tutaj np. należało z własnych ciał ułożyć .... np. koparkę.
Oprawę muzyczną całego wieczoru zapewniła nam Iza z recepcji, która zaprezentowała autorskie interpretacje znanych kolęd. Akompaniował jej na gitarze nie kto inny, tylko syn, Ernest.
Przepyszne, pięknie podane i oryginalne potrawy wigilijne przygotował dla nasz kucharz z aleksandrowskiej restauracji Przystanek. Zamiast tradycyjnej zupy grzybowej, pierogów, karpia i makowca zaserwowaliśmy m. in. łososia na pumperniklu, filety z dorsza z winogronem, francuską tartę grzybową, carpaccio z buraka, tortille warzywne oraz trufle.
W tym roku frekwencja na Wigilii przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Dziękujemy, kochani BLUbowicze, że byliście z nami.
Galeria